[colabot5]

Voormalig nationaal veiligheidsadviseur HR McMaster voorspelde zondag in een interview dat er de komende dagen en weken meer bewijs zal worden onthuld dat China Rusland helpt bij de invasie van Oekraïne.

“Ik denk dat wat je de komende dagen en weken gaat zien steeds meer bewijs is van Chinese steun”, zei Margaret Brennan van CBS in “Face the Nation.”

“China wil daar juist niet in verstrikt raken, want terwijl ze de Russen helpen Oekraïners te vermoorden, zeggen ze ook: ‘Hé, China staat open voor zaken’,” zei hij. “En ze proberen Amerikaanse en andere investeerders aan te spreken om hun status quo mercantilistische model te blijven steunen, zelfs als ze genocide plegen.”

McMaster, een oude legergeneraal, diende als nationale veiligheidsadviseur onder voormalig president Trump. De laatste minister van Buitenlandse Zaken van Trump, Mike Pompeo, ontdekte op zijn laatste dag in functie dat de Chinese communistische regering misdaden tegen de menselijkheid heeft begaan tegen etnische Oeigoerse moslims in de regio Xinjiang.

Amerikaanse functionarissen zeiden vorige maand dat China niet-dodelijke hulp aan Rusland had verleend en overwoog dodelijke hulp naar het land te sturen om te helpen in de oorlog tegen Oekraïne. Het Pentagon heeft gewaarschuwd dat China “gevolgen” zal hebben als het dodelijke hulp naar Rusland stuurt.

De waarschuwingen voor Oekraïne komen wanneer de VS zeggen dat China van plan is om de komende jaren controle uit te oefenen over het onafhankelijke Taiwan, mogelijk met militair geweld.

China heeft plannen ontkend om de Russische oorlog in Oekraïne te bewapenen of claims van genocide in Xinjiang. Peking beschouwt Taiwan als een deel van China, maar het eiland regeert al lang zichzelf.

McMaster zei dat de toespraken van de Chinese president Xi Jinping vorige week op het Nationale Congres “in wezen het Chinese volk voorbereidden op oorlog”.

Xi vertelde het Congres, nadat hij zijn derde termijn aan de macht had veiliggesteld, dat de Communistische Partij het Chinese leger moet bouwen “tot een grote stalen muur die de nationale soevereiniteit, veiligheid en ontwikkelingsbelangen effectief beschermt”.

McMaster voegde eraan toe dat de Verenigde Staten China “dwingende macht” hebben gegeven over de Amerikaanse economie en dat het tijd is om die economische banden opnieuw te onderzoeken.

“En dus denk ik dat het tijd is om echt te beoordelen in welke mate we op veel manieren gedurende vele jaren voor onze eigen ondergang hebben gezorgd, met investeringen in China en we doen niet echt meer om fragiele toeleveringsketens te versterken, te versterken, we hebben in wezen een autoritair regime dwingende macht over onze economie gegeven’, zei hij.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *