[colabot5]

Het adviescomité voor antimicrobiële geneesmiddelen van de FDA stemde met 16 tegen 1 voor Paxlovid en concludeerde dat het medicijn veilig en effectief voor de behandeling van COVID-19 bij volwassenen met een hoog risico.

Paxlovid is in december 2021 goedgekeurd voor gebruik in noodgevallen. Sindsdien gebruiken ze het miljoen Amerikanen voor de behandeling van coronavirusinfecties.

Deze goedkeuring komt kort nadat de FDA heeft vastgesteld dat het medicijn effectief is en niet wordt geassocieerd met wat “Paxlovide-terugval” wordt genoemd, wanneer de symptomen terugkeren kort nadat de behandeling is beëindigd.

Behandelingen zoals Paxlovid, samen met een ander COVID-19-antiviraal middel, molnupiravir van Merck en Ridgeback, werden prominenter nadat het Witte Huis zijn Test-to-Treat-initiatief die tot doel had mensen snel en gemakkelijk toegang te geven tot medicijnen nadat ze positief waren getest op de coronavirusinfectie.

Zoals bekend heeft het medicijn echter enkele nadelen interacties met andere medicijnen en kan vaak niet worden voorgeschreven als dit betekent dat een ander recept dat de patiënt gebruikt, moet worden stopgezet.

En hoewel volledige goedkeuring Pfizer nog een pluim zou geven, verwacht het bedrijf zelf niet veel rendement op het medicijn, althans dit jaar. Pfizer voorspelt een grote daling van de inkomsten van Paxlovid voor 2023, en verwacht een daling van 58 procent als de federale overheid haar contract om het vaccin en de behandeling te kopen beëindigt.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *