[colabot5]

Anthony Cole, een voormalig ambtenaar van het ministerie van Justitie (DOJ), zei zondag dat de uitspraken van voormalig president Trump over zijn mogelijk dreigende arrestatie in New York een poging waren om “lokale aanklagers te intimideren” en een jury zouden “vergiftigen”.

“Wat ik denk dat hier gebeurt, is [Trump] proberen om, ten eerste, lokale aanklagers te intimideren en ten tweede, ik denk dat het ook het effect heeft dat de jury wordt vergiftigd, ‘zei Cole, die ooit hoofd was van de public affairs-afdeling van het ministerie van Justitie, in een interview met Jonathan Capehart van MSNBC.

Trump zei afgelopen weekend op sociale media dat hij verwachtte te worden gearresteerd in verband met het onderzoek van de officier van justitie van Manhattan naar geheime betalingen aan Stormy Daniels voorafgaand aan de verkiezingen van 2016. Trump beschuldigde de aanklager ervan corrupt te zijn en riep zijn aanhangers op om te protesteren. De opmerkingen grijpen terug naar de rel van 6 januari 2021, toen er rellen uitbraken na de oproepen van Trump tot protesten.

Cole zei zondag dat hij het meest last had van de ‘opruiende retoriek’ van de voormalige president.

“Wat me het meest stoort aan wat we de afgelopen 24 uur hebben gezien, is dit soort opruiende retoriek,” zei Cole. “Het is … iets dat we natuurlijk al op 6 januari hebben gezien dat leidde tot de gewelddadige aanval op het Capitool.”

De aanklacht zou van Trump de eerste zittende of voormalige president maken die strafrechtelijk wordt vervolgd. De voormalige president zette zondag zijn spervuur ​​​​op sociale media voort en beschuldigde president Biden ervan het kantoor van de districtsprocureur van Manhattan te “vullen” met politieke bondgenoten.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *